Logg inn

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
  • Nyhetsarkiv

Barnehageopptak 2020/2021

Søknad om plass i barnehagen.Søknadsfrist 1.mars 2020

Barn som har plass i barnehagen trenger ikke å søke på nytt. Kun endringer må søkes på nytt. Opptaket gjelder fram til barnet begynner på skolen.

Informasjonsbrosjyre for barnehagene og elektronisk søknadskjema finnes på hjemmesiden til kommunen.

Utskrift

Utelek

I høst har vi hatt stort fokus på uteleken, og hvilken rolle vi voksne har. Det handler om å gi fokus på lekeveiledning, enn bare tilsyn og kontroll. Det er gledelig å se positive endringer på barns lek.

utelek 1

utelek 2

utelek 3

utelek 4

utelek 5

utelek

Utskrift

Besøk av Eli Rygg

 

Eli Rygg og Mariann Sneve 2Barne og ungdomsarbeider Mariann Sneve er grunnen til at vi fikk Eli Rygg til å komme til Spangereid. Eli Rygg er kjent fra barne-tv Portveien 2, er forfatter og har et brennende engasjement for barns oppvekstsvilkår. Mariann ble kjent med Eli sommeren 2016, og bare spurte henne. Kan du komme til oss i barnehagen for å fortelle?

Eli Rygg 2

Det ble sterke historier Eli fortalte for ansatte i de 4 barnehagene på Spangereid. Historier om vold og overgrep på barn. Hun fortalte om sine traumer basert på overgrep da hun var et lite barn, og hvordan hun ble sviktet av sine foreldre da hun fortalte om overgrepene fra familiens venn men ikke ble trodd. Budskapet til oss ansatte var at vi må tørre å se og våge å handle.

Etter en kort pause ble det nytt foredrag. Denne gangen også for alle foresatte i de 4 barnehagene. Budskapet var nå endret til at barn må bli sett og hørt, og få aksept for sine følelser. Sinne, sorg, redsel og glede.  Hun pratet også om at barna sanser når mor eller far er lei seg eller har kranglet, om det er konflikter blant ansatte i barnehagen eller om det andre ting som påvirker følelsene våre. Vær ærlige. Barna merker endringer, og tar fort på seg skylden. Det er oss voksnes ansvar at barna ikke tar på seg skylden for våre problemer poengterte hun.

Utskrift

Barnehageopptak 2017


 

Søknadsfrist for endringsmelding og nye søknader gjeldende fra 1.august 2017 er 1.mars 2017. Informasjonsbrosjyre om barnehagetilbud og opptak i Lindesnes finner du på kommunens hjemmeside. Søknadsskjema  finner du også her.

www.lindesnes.kommune.no

Utskrift