Lindesnes kommune byr på mange muligheter for gode opplevelser. Vi har flotte turområder, du kan bade, fiske, gå på tur i skogen eller ta båt ut i skjærgården. Kommunen  har også mange frivillige organisasjoner, som samla gir et bredt tilbud til befolkningen. Sjekk menyen til høyre på siden eller lenkene på denne siden.

Ut på tur

logo godtur lindesnes 600x282Friluftsrådet for Lindesnesregionen (FLIR) har samlet mange turforslag på www.god.tur.no. Dersom du markerer området og turene du vil vite mer om på kartet, kan du klikke på kikkerten (finn) i verktøylinja over kartet. Da får du opp en beskrivelse av turen. Dersom du kikker på logen til høyre får du opp ei liste med alle turforslag og aktiviteter i Lindesnes kommune. Her kan du klikke deg videre på kartet eller klikke på PDF-symbolet. Da får du opp en turbeskrivelse med kart som du kan skrive ut og ta med deg.

TellTur er en turpostkonkurranse med elektronisk turregistering. Der finner du turmål, og du registrerer turene du har gått. Så kan du konkurrere med deg selv eller andre om å oppnå poeng eller komme deg opp på alle toppturene. Du kan samle poeng for turer i alle kommuene i Lindesnesregionen.

På hjemmesiden til FLIR finner du informasjon om naturlosturer, friluftsskole, allemannsrett og føremeldinger i vintersesongen. Flir låner også ut friluftsutstyr gratis til enkeltpersoner, familier, lag og foreninger. Sjekk her hva du kan låne.

logo lindesnesregionen 9015a8bd a419 48ef 8211 1fd8ff0571b2

Turist i egen kommune

Har du  lyst til å være turist i egen kommune eller egen region? På nettsidene til Turistinformasjonen for Lindesnesregionen får du god oversikt over aktiviteter, arrangementer og naturopplevelser i kommunen vår.

Badeplasser og strender

Publisert . Sist endret . i kategorien Kultur og fritid

KråkevigaLindesnes kommunes kyststrekning har mange nydelige badeplasser og strender, hvor du kan kjøle deg ned en varm sommerdag og koble helt av. Det er også flotte badeplasser i Audnaelva.

Om sommeren tar kommunen vannprøver på åtte steder for å sjekke badevannskvaliteten annenhver uke.Stort sett er badevannskvaliteten god. Dersom den er dårlig og man ikke bør bade, blir det satt opp skilt på den aktuelle badeplassen. Vi vil også informere på hjemmesiden og facebook.

Her er oversikt over badeplasser hvor vannkvaliteten måles. Klikk deg inn på lenkene og få mer informasjon

Andre flotte strender og badeplasser:

Kart over badeplassene hvor det tas vannprøver

Brosjyrer

Fiske i sjøen, fiskevann og Audnaelva

LaksefiskeSaltvannsfiske

Hovedregelen er at fiske i sjøen er fritt, men det er spesielle regler for blant annet teinefiske og minstemål for fisk. Krabber kan fanges hele året, mens hummerfisket er begrenset til oktober og november. Sjekk fiskereglene her.

Laksefiske i Audna

Audnaelva byr på varierte fiskemuligheter fra sjøen og de 35 km opp til Ytre Øydnevann der laksens ferd ender. I tillegg til laks kan elva by på fiske etter brunørret og sjøørret.

Fiskekort

Lindesnes kommune har felles fiskekort for mange av vannene i kommunen, se kart og informasjon her

Fiskekort kan kjøpes på:

• Servicekontoret i kommunen, Rådhuset, Rådhusveien 9
  • Kiwi Vigeland
  • www.scanatura.no
  • På telefonen: Send SMS-kode til 41 71 60 30. Dagskort: Send LI22D1 Navn, Postnr. (pris 50 kroner). Ukeskort. Send LI22D7 Navn, postnr. Eksempel SMS melding: LI22D7 Ola Normann, 4770

Barn under 16 år fisker gratis. Voksne betaler 30 kroner per døgn, 120 kroner for ei uke og 300 kroner for seseongen. Sesongkort for ungdom (16-19 år) koster 150 kroner. Det legges på et servicegebyr på 20 kroner når du handler.

stangfiske i innlandsvann

Viktig å huske når du fisker

• Du skal rapportere fangsten din
  • Du kan fiske med flue, sluk eller mark
  • Det er ikke tillatt med bruk av levende fisk som agn
  • Vær på vakt mot fiskesykdommer.

Sjekk på fiskekartet hvor du kan fiske:

Kultur og fritid

Lag og foreninger

Her finner du en oversikt over lag og foreninger i kommunen, med lenker til hjemmesider.

Kulturtorvet

Kulturtorvet på Vigeland er Lindesnes kommunes kultursenter og en viktig møteplass for både barn og voksne. Her finner du bilbiotek og galleri, og i første etasje er det en koselig kafe med hjemmebakte kaker og god kaffe.

Ut på tur

I Lindesnes er det varierte turmuligheter - her har vi både hav, skog og hei. Vi håper du lar deg friste til å ta naturen i bruk.

logo lindesnesregionen 9015a8bd a419 48ef 8211 1fd8ff0571b2Turist i egen kommune

Publisert . Sist endret . i kategorien Kultur og fritid

Lindesnes kommune byr på mange flotte turmuligheter i alle deler av kommunen, enten du liker badeliv, fisking, skogsturer eller skjærgården. Vi håper du lar deg friste til turer i nærområdet ditt eller opplevelser på nye steder.

Tur til Sandvika med helseslaget

logo godtur lindesnes 600x282Trenger du forslag til turer eller turbeskrivelser?

Bronehei Andre nettsider med turforslag

Noen turforslag

Lindesnes fyr:

Registrer turene dine på TellTur

Utlån av kanoer og annet turutstyr
kano
Flir låner ut friluftsutstyr gratis til enkeltpersoner, familier, lag og foreninger. I Lindesnes kommune er det en kanohenger med 5 kanoer, 15 årer og 15 redningsvester som kan lånes. Kontaktperson: Lindesnes Jeger- og fiskerforening, tlf: 950 71 400 / 901 63 129   Sjekk her hva du kan låne.

Vil du gå tur sammen med noen?

Brosjyrer