Om vår kommune

Publisert . Sist endret . i kategorien Om vår kommune

Velkommen til Lindesnes kommune

Lindesnes kommune er Norges sørligst kommune på fastlandet med ca. 4 950 innbyggere. Kommunen strekker seg fra tettstedene Vigmostad i nord til Spangereid og Lindesnes fyr i sør. Vigeland - som ligger omtrent midt i kommunen - er kommunesenteret med den største konsentrasjonen av handel- og serviceforretninger, samt kommunale og andre offentlige kontorer.

Lindesnes byr på flere severdigheter. Vigeland har gjennom årene fått et preg av at det er hjemstedet til to av landets mest kjente kunstnere, Emanuel og Gustav Vigeland. Flere steder i sentrum vil du finne skulpturer fra blant annet disse kunstnerne og vi har et eget kunstgalleri som vi har kalt ”Galleri Gustav Vigeland”.

I kommunen har vi også svært dyktige lokalkunstnere med egne atelierer/gallerier og et ”Lindesnes bygdemuseum, ”Spilling rivefabrikk”, ”Bergstølsaga” og et nasjonalt tekstilmuseum ”Sjølingstad Uldvarefabrik”.

”Audna elva” er en annen attraksjon som må nevnes. Takket vær en storstilt kalkingprosjekt (Norges første fullkalkede elv) er ”Audna” i dag en attraktiv fiskeelv etter laks og aure.

Kystkommunen Lindesnes har90 kilometerkyststripe med flott skjærgård hvor man vil finne flere attraktive friområder som er en del av skjærgårdsparken, godt tilrettelagt for allmenn ferdsel.

En tur til Lindesnes fyr er obligatorisk -stedet, med den fantastiske naturen og utsikten er Vest-Agder fylke sitt tusenårssted. Lindesnes fyr har årlig minst 80.000 besøkende og er dermed nest mest besøkte turistattraksjon i fylket etter Kristiansand dyrepark. Den flotte fjellhallen på stedet er alene verdt et besøk med sine mange konserter, utstillinger og ulike kulturarrangementer.

På veien ut til fyret - nær Spangereid sentrum - ligger ”Spangereid vikingland”. Her kan man delta i historiske aktiviteter fra folkevandring-/vikingtid og motta informasjon om et av Norges mest spennende historiske steder.

Lindesnes kommune er også kjent for ”Spangereidkanalen”, Kanalen er en ny og spennende båtled, hvor lystbåttrafikken kan ferdes innaskjærs uten å måtte runde det værharde Lindesnes. Kanalen er viktig i kommunens satsning på næringsutvikling og reiseliv. I denne sammenheng må også nevnes ”Barnas dyrepark”.

Vi har hatt mål av oss til å være en kommune som spiller på lag med framtida – dette forplikter – dette er ambisiøst, men vi er klar for oppgaven.

Med vennlig hilsen

Lindesnes kommune
Janne Fardal Kristoffersen
Ordfører